Kadınların hakları evlendikten sonra ve boşandıktan sonra da kanunla koruma altına alınmıştır. Kadınların hayatlarına normal standartlarda devam edebilmesi için kanunla belirlenmiş şartlarda maaş bağlama ve yardım alma gibi haklar verilmiştir.

Kadınlar Hangi Durumlarda Maaş Alabilirler

Boşanması kadınların kanunla belirlenen haklarını kullanabilmeleri için belli başlı şartları taşımaları gerekir. Boşanan kadın babasından maaş alma durumu için öncelikle boşanmanın gerçekleşmesi ve eşiyle beraber yaşamaması gerekir. Boşanan kadının herhangi Sgk’lı bir işte çalışmıyor olması gerekir ve herhangi bir kurumdan emekli olmaması gerekir. Bin şartları taşıyan eşinden boşanmış kadınlar babalarının maaşının belli bir kısmını maaş olarak alırlar.

Alınan Maaş Hangi Durumlarda Kesilir?

Babasının maaşını almaya hak kazanmış kadınlar aldıkları maaşın kesilmemesi için belli şartlara uymaları gerekir. Boşandığı eşi ile aynı evde yaşamamalıdır. Başka biri ile evlenmeden yaşayabilir, bu durum maaş kesilmesine neden değildir. SGK’lı bir işe girerse maaşı kesilir. Boşanan her kadın babasından maaş alamaz.

İncelenebilir Makale: Masrafsız Kredi Veren Bankalar

Maaş alabilmesi için öncelikle babasının emekli olması gerekir ben kadının saydığımız bu şartları taşıması gerekir. Maaş alan kadın herhangi biriyle evlenirse maaşı kesilir. Boşanan kadınlara maaş bağlamanın amacı kadınları mağdur etmemek ve hayatlarını idame ettirmelerini sağlamaktır. Doğal olarak resmî olarak kendi parasını kazanan kadının maaşı kesilir.

Maaş Almak İçin Prosedür Nasıl İşler?

Boşanan kadının öncelikle boşandığını ve maaş almak istediğini sosyal güvenlik kurumuna bildirir. Babası ölmüş ise ölüm işlemlerinin ardından maaş almak istediğini yine sosyal güvenlik kurumuna bildirmek zorundadır. Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan inceleme sonunda şartları taşıyan boşanmış kadınlara maaş bağlanır. Boşanan kadın babasından maaş alma durumu sosyal güvenlik kurumu tarafından detaylı inceleme ile belirlenir. Günümüzde boşanmadığı halde sadece resmî olarak ayrılan ve eşiyle aynı evi paylaşmaya devam eden kadınlar çok fazla olduğu için sosyal güvenlik kurumu çok detaylı inceleme ve araştırma yapmaktadır. Tespit edilen kişilerin maaşları kesilir ve haklarında soruşturma açılır. Suç teşkil eden bir durum olduğu için haklarında hapis istemi ile dava açılır.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir